torsdag 12. mars 2009

Bolivien og deres Erythroxylon coca

”Dersom coca blader var et vanedannende narkotikum, som fører til forsømmelser, hadde jeg aldri blitt valgt til president .” tordnet den peruvianske president, Evo Morales, under sitt besøk til FNs 52de Narkotika-Kommisjon møte i Wien nylig, hvor han la til, -„Vi bolivianere har tygget coca blader gjennom minst 5000 år... og så besluttet dere i 1961 at vi skulle slutte å benytte denne helseplanten innen 25 år!”

Ja, den peruvianske urbefokning i Andes regionen, har faktisk tygget Erythroxylon Coca i uminnelig tid, og det er faktisk allment kjent og akseptert idag, at coca-blader er en alternative medisin med god virkning innen en rekke områder. Nevnte medisinske områder hvor coca blader har vist seg å ha klar positiv virkning er; diabetes, høyt blodtrykk, fordøyelses problemer, depresjon, sjøsyke, samt også i forbindelse med vektreduksjon.

Tja... da er det vel intet annet å vente fra våre politikere og alt som er av helsemyndigheter innen den den industraliserte verden, enn at de forlanger full stopp av boliviansk odling av coca planter. Påtrykket fra en mektig pharma industri er selvsagt enorm. Pilletrilling for behandling av diabetes og forhøyet blodtrykk etc, vil de selvsagt beholde for seg selv. Det er ”big business” det her er tale om å beskytte.

Det er tale om en multi-milliard-dollar omsetning av piller hvert år bare for blodtrykk senkende remedier alen. Bare i Tyskland, har omsetningen av ”blodtrykk medikamenter” en verdi i nærheten av 80 millioner Euro per dag ! Globalt omsettes det diabetes medikamenter til en verdi av noe rundt 25.000.000.000,- Euro per år! 25 milliarder!
Og hva så markedet for "slankepille" og "peppiller" utgjør må fanden vite, men det er selvsagt også enormt.

Uansett... bare tanken på noe blader som muligens fjerner eller reduserer fedmeproblemet i store deler av befolkningen, må definitivt fortone seg som et veritabelt horror scenario for Pharma Industrien. For, uten en overvektig befolkning, forsvinner jo selve grunnlaget for "alders diabetes" og høyt blodtrykk.

Hmmm... tja...ikke rart at det oppstår hysteriske konferanser i forbindelse med den blotte tanken om at bolivianere entrer et slikt marked med sine naturlige coca blader. til en en pris av et par € per kilo... nok til å behandle både diabetes og blodtrykket for en overvektig tysker i flere måneder. Ja, kanskje til og med slanke ned isterklumpen til opprinnelig viril vekt!

-"Coca blader er intet vanedannende narkotikum!" hevdet Sr. Morales til FN forsamlingen i Wien, og forlangte derfor at boliviens helsebringende blader ble strøket av FNs narkotikum liste. Hmmm?... tja, hvorfor ikke? Kanskje har han aldeles rett? For... han ser jo absolutt ut til å være ved sine fulle fem. Eller?

Og, en annen side av saken er; med vilken rett tukler FN med boliviansk kultur og tusenårig tradisjon? Er bolivianere helsemessig i dårligere forfatning enn europeere eller amerikanere? Er det kanskje på tide å forby å odle vindruer, som kan nyttes til produksjon av vin, som kan nyttes til produksjon av alkohol, som kan misbrukes?

Nei, det hele dreier seg om, i tillegg til pharma industriens mange groteske svindler, et gigantisk illegalt narkotika marked. Et illegal narkotika omsetning som har røtter tilbake til det engelske kongehus og smugling av opium til Kina på 1800-tallet. Et narkotika marked hvor et Google søk med til eksempel "Mena+Clinton+Bush+CIA", vil åpne døren til hva denne kriminelle virksomhet dreier seg om i dag. Dette er en gigantisk pengemaskin som hvite kaukasiere vil beholde helt for seg selv. (En parallell er, til en viss grad, "vinmonopolet" og hjemmebrenning i Norge opp gjennom tidene)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar