fredag 1. oktober 2010

Junk Food... Helse-skadelig mat fra fødselen av.





- SPEBARN OG SUKKER
Det hersker stor enighet om at grunnlaget for et individs kosthold vaner -og helse generelt-  dannes i et barns første leveår. Det er derfor stor grunn til å stille spørsmål ved Helsevesenets stilling og anbefalinger i forbindelse med kosthold i Norge... både når det gjelder barn og voksene. I publikasjonen ”Forskrift om morsmelkerstatning og tilskuddsblandinger” fra Helse- og omsorgsdepartementet står det å lese at det tillates maksimalt 10% karbohydrater i morsmelkerstatningen (hvor av min. 3,2% laktose)  

Morsmelk derimot har kun 7% karbohydrater og de består  består kun av laktose!

Dette innebærer at alle spebarn som ammes opp med morsmelkerstatning ikke bare tvangsfores med uønskede, men også alt for mange karbohydrater til hvert måltid! Hele  3.gram sukker for hver 100ml de tar til seg! (Sukrose, fruktose, glukose, stivelseshydrolysat, høyfruktosesirup og andre isolerte sukkerpreparater.) Og, regner du litt på dette, så vil du se at et spebarn som ikke får morsmelk, blir fòret med inntil 30 gram sukker for mye hver eneste dag. Tja... det utgjør ca. 1 kg for mye sukker hver eneste måned! Og, ikke bare er ikke bare mengden et problem, men nær 70% av karbonhydratene spebarnet får i seg er også nevnte uønskede sukker arter!  Dette er Galskap!

I løpet av sitt første leveår har spebarnet som vokser opp i.h.t. Helsevesenets forskrifter fått i seg 12 kg sukker mer enn hva naturen har ment at det skulle ta til seg! 

- HELSEVESENET mer en tvilsomme ANBEFALING
Jeg har selvsagt intet problem med å forstå sukker mafiaens motiver her. De tjener milliarder på å fòre fram overvektige barn. Utvikle barn som fortsetter å stappe i seg tomme kalorier opp gjennom hele sin barndom og ungdom... som utvikler en dårlig helse... og dermed fordrer en enorm fortjeneste for både sukker mafiaen og pharma industrien.
Imidlertid, hva jeg har store problemer med ”å svelge” er, at et organ som påberoper seg å være norges ”helsevesen”, jobber for og taler sukker mafiaens sak med følgende paragraf: ”Tilsatt sukker bør ikke bidra med mer enn 10 prosent av energiinntaket”.  Hmmm?... Det får meg til å spørre, -”Hva har sentrale personer i Helsevesenet mottatt av penger og personlige fordeler fra sukker mafiaen for å fremme et slikt helseskadelig budskap?”Det er da for fanden øket sukker forbruk hos befolkningen som er det sentrale punkt og årsak til overvekt! Hvorfor da tillate tilsetting av sukker!

HVA BETYR 10% TILSATT SUKKER
Hva Helsevesenet i prinsippet sier er, at det er helt OK for befolkningen, at det tilføres 200 til 300 kcal med direkte skadelig energi i hva vi tar til oss av næring hver eneste dag!

Det er skjulte kalorier som tilsettes  matvarene som vi kjøper... og sukker tilsettes idag i praktisk talt absolutt alt, fra brød til saltpølser og ost.

Det er en sukker tilsetting som ikke eksisterte i matvarene den gang jeg var barn og vokste opp. Sukker som idag tilsettes fordi det tillater en høyere tilsetting av salt (øke holdbarheten for produktet)... sukker som tilsettes fordi bakerens brødeig hever seg raskere og tillater større salt tilsetting... sukker som tilsettes som smaksforsterker sammen med salt... sukker som tilsettes fordi individet er tilvendt et høyt sukker inntak fra barnsben av.

Det er tomme kalorier som de fleste av oss  ikke er klar over at vi tilfører  oss, men som selvsagt må forbrennes dersom de ikke skal lagres som fett i kroppen.

Et eksempel: En overvektig person med 80kg på vekta må foreta en time med rask gange hver dag for å forbrenne den helseskadelige  sukker tilsetningen. En unødvendig og helseskadelig sukker tilsetning  som Helsevesenet ikke bare tillater, men gir alle muligheter til å overskride!  Dette er galskap! Total galskap!

- HESEVESENETS LØSNING
Og så litt om hva ”Helsevesenet” ser som en løsning på ”sukkerproblemet”: ”For å få redusert forbruk av energitett, næringsfattig mat, bør disse matvarene relativt sett bli dyrere. Dette kan oppnås ved å øke momsen til vanlig sats. Økte avgifter på sukker, sjokolade og sukkervarer.” 

Hmmm... tja... ikke fjern problemet, men bruk det til å øke beskatningen  av både de fete sukker konsumentene og resten av befolkningen! Men  i likhet med sukkermafiaen, så er myndighetenes motiv her også tydlig ; "mest mulig penger inn i kassa."  (Forøvrig kreerer de jo med en  øket sukker beskatning, en metode for å øke beskatningen av alle norske hjemmebrennere og øl bryggere,  som opp gjennom årene har kunnet nyte sine glass uten å betale statens astronomiske  skatter og avgifter på "polvarer".  

- EN ABSURD LØSNING
Men kom ikke å fortell meg at skatter og økede priser på  sukker er en vettug løsning på det alvorlige helseproblem som er oppstått med et alt for høyt forbruk av sukrose, fruktose, glukose, stivelseshydrolysat, høyfruktosesirup og andre isolerte sukkerpreparater.

Et stadig økende helse problem  forårsaket av et øket sukker forbruk som våre ”helsemynigheter”  har bivånet over et halvt århundre, og som de har tillatt og fortsatt tillater. Et forbruk av tomme skadelige kalorier,  som de nå faktisk også anbefaler tilsatt i kostholdet som inntil 10% av dagens totale energiopptak. 

Helsevesenets holdning og anbefaling lukter det for meg ”rein møkk”  av som vi sier i Drammen... eller sagt med andre ord; det stinker korrupsjon av den ”10%” som de mener ikke bør overskrides ! Et Helsevesen som tillater 10% tilsetting av tomme helseskadelige fetende sukker i enhver matvare som selges til forbrukeren,  har simpelthen ikke forbrukerens helse som sin prioritet. 

EN BARNEMAT PRODUSENT
Helt til slutt noen ord om Neslè barnemat. Etter hva jeg forstår, så selger ikke Neslè  sitt produkt ”Good Start” i Norge, hvilket vel har med å gjøre at det inneholder hele 57% karbohydrater. Imidlertid ser jeg at de har en ”Risgrøt” som gir det 4. mndr. gamle barnet et måltid som består av hele 70% karbohydrater samt 10% fett.
Forøvrig har alle deres produkter et høyt karbonhydrat innhold, men med ”Helsemyndighetenes” helse nedbrytende ”10% tilsetting” synes de stort sett å holde seg innenfor myndighetenes helseskadelige rammen, med total karbonhydrat verdier på de fleste produkter i størrelses orden 15 til 25%

Noen referanser:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar