lørdag 3. april 2010

Et pervertert miljø... mildt sagt.

Fra min venn, Jostein, fikk jeg følgende bilde med spørsmålet, -"På tide å skifte dette vinuet i Vatikanet?" Hmmm?... Ja, men et bilde sier jo ofte mer om en sak enn en mengde ord da, Jostein.

Benedikt XVI har refset irske biskoper for uaktsomhet i forbindelse med måten de har handtert seksuelle overgrep innen den katolske kirke, og han har også gitt en unskyldning til ofrene

Imidlertid innrømmer han ikke noe ansvar fra vatikanets side i forbindelsen med skandalene, som jo ikke begrenser seg til Irland, men i høy grad også berører pavens hjemland, Tyskland. Ei heller sier paven noe om straff for biskoper som har dekket over forholdene, og som gjentatte ganger simpelthen har flyttet pedofile prester som har forgrepei seg på barn, fra et sogn til et annet, hvor de så har gjentatt sine overgrep på ny.

Det er et udiskutabelt faktum, at den katolske kirke bevisst har dekket over mengder av seksuelle overgrep mot barn... et faktum som paven imidlertid ikke er villig til å medgi. Og enda verre, hva skylden for overgrepene angår, så peker paven på, at den er å finne i det liberale, sekulære samfunnet vi lever i.

Ufattelig!... eller?

Nei, egentlig er det ikke ufattelig, for dagens paven, tidligere kardinal Ratzinger, står i likhet med en rekke andre katolske geistlige, selv ”opp til halsen” i de kriminelle forhold som har med seksuelle overgrep mot små barn og ungdom å gjøre.

Det er således ikke ufattelig, at både pave, kardinaler og biskoper ”ror som fanden sjøl” for å komme seg ut av den perverse pedofile gjørma som den katolske kirke bevisst har dekket over, og tillatt å bli både dypere og bredere, opp gjennom mange, mange år.

Når dette er sagt, vil jeg legge til, at andre kirkesamfunn og organisasjoner som samler barn og ungdom til seg, selvsagt også er befengt med en rekke perverse pedofile ledere og medarbeidere. Det ligger i sakens natur, at kriminelle individer søker hen hvor der er ”noe å hente”... og pedofile overgrep mot barn og ungdom er kriminelle handlinger! Men, det at slike overgrep ikke bare hører den katolske kirke til, er selvsagt på ingen måte en unskyldning eller forsvar for de groteske handlingene som er avdekket. Det er derimot et faktum som gjør hele tragedien enda værre.

Tja... og så kommer da til slutt, spørsmålet som enhver troende vel må spørre seg selv i denne forbindelse: Hvordan i all verden kan den allmektige gode guden som de tror fullt og fast på, tillate slike stedfortredere her på jorden?... slike representanter? Er det kanskje fordi at bibelens gud også har en pedofil legning?... eller i det minste har en pervers glede av å se barn bli seksuelt misbrukt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar