mandag 5. april 2010

Obama?... Kan hva?... Endre hva?


De demokratiske velgernes eufori var enorm under den siste president valg kampanjen i USA hver gang Obama sto fram og slang ut sine floskler; ”endringer” og ”ja vi kan”. Og, etter åtte år med Bush jr, var det forståelig at folket higet etter en endring i nasjonens politikk.

Men at det amerikanske folk trodde og fortsatt tror at nasjonens politikk endre seg på noe sett ved å ”velge” en ny president, enten det være seg demokrat eller republikaner, det er for meg ufattelig.

Ufattelig av den grunn at det er kapitalen som regjerer USA og verden forøvrig... ikke presidenter eller statsministere... og bak de tre kandidatene ved siste valg, Obama, Clinton og McCain, sto ett og det samme maktapparat. For kapitalen var det defor, som alltid, revende likgyldig hvem folket ”valgte”. Presidenten er alltid deres ”mann”... deres marionette... så lenge det dreier seg om en republikaner eller en demokrat, og det gjør det jo alltid.

Grunnen til det er å finne i det faktum at praktisk talt alle amerikanere (i sitt enfold) enten er ”demokrater” eller ”republikanere”. En uavhengig kandidat som til eksempel, Ralph Nader, er i realiteten kun en kuriositet i dette sammenheng... uansett hvor stor hans finansielle understøttelse enn måtte være, og som Hitler i sin tid skal ha sagt, -”Flaks er det for alle regjeringer, at folk ikke er i stand til å tenke for seg selv.”

Under valgkampanjen lovet Obama det amerikanske folk, at dersom ikke de amerikanske troppene var ute av Irak innen han ble president, ville det være det første han ville sørge for straks han ble valgt. Hmmm? Sa han ikke også noe om å legge ned Guantanamo inne januar 2010 også? Tja... der er det fortsatt full terror aktivitet som tidligere.

USA har fortsatt mer enn 100.000 soldater I Irak, og noe rundt 70.000 soldater i Afganistan, innklusive den økningen på 30.000 soldater som ble foretatt "av Obama" høsten 2009. Samtidig har USA jobbet hardt med øke deltagelsen i Afganistan fra alle europeiske NATO medlemmer, med hell... og løftet om tilbaketrekning fra Iran er foreløpig skjøvet framover i tid til utgangen av 2011. Hmmm... ja, til og med Sverige har en kontingent i Afganistan! Hva går det av ”Søta Bror”?

Okkupasjonen av Irak koster den amerikanske befolkning ca. USD 12.000.000.000,- ... per måned! I tillegg kommer de løpende kostnader for okkupasjonen av Afganistan som koster det amerikanske folk minst like mye, om ikke mer. Legger vi så til de løpende kostnader for amerikanske militære engasjement andre steder rundt om kring i verden, så tilsier det at hver og en amerikansk borger belastes med minst USD 100,- hver eneste måned, for den groteske krigføringen som landets kapitalmakt fører. Alt med velsignelse fra nasjonens nye nikkedukke, Obama Barack, som selvsagt ikke kan eller vil gjøre annet enn hva ”skyggeregjeringen” befaler han å gjøre.

Finans svindelen som Obama ”arvet” fra den forrige marionetten i Det Hvite Hus, Bush Jr, ble også en enorm belastning for den amerikanske befolkning, ved at Obama ble pålagt å tildelte røverne innen bank. finans og industri, en ”redningspakke” fra den amerikanske skattebetaler (og framtidige skattebetalere) som er kommet opp i det astronomiske beløp av USD 4.600.000.000.000,- (Ref. til denne siden.) Det utgjør rundt regnet 15.000 dollar på hver eneste amerikansk borger. Noen av mine tanker rundt svindelen finner finner du HER

Opptrapping av direkte og indirekte amerikansk militær tilstedeværelse på det afrikanske kontingent er også et faktum i disse dager, samt utvidelse av sanksjoner mot Iran. Samtidig gjentas trusler fra Bush sin tid om rene militære aksjoner. Her ruller det nye milliarder inn på konto for rusiningsindustrien, men det opprettholdes jo arbeidsplasser da. :-)

Tja... og så er det Obamas ”helse pakke”, som er kalkulert til å koste noe rundt USD 940.000.000.000,- over de neste ti år. På mange måter et prisverdig tiltak, men kanskje er det relevant å spørre seg selv om motivet bak tiltaket? Pakken , som må betales av de amerikanske skattenetalere (som det stadig blir færre av i USA, på grunn a ”dårlige tider”), er ikke bare en velsignelse for de som ikke har en fullverdig helse forsikring, men selvsagt for hele helse sektoren som jo er mottagere av de nye 940 milliarder dollar som tilføres.

OK.. helsepakken skaper jo også en del nye arbeisplasser selvsagt, men kanskje det hadde vært bedre for den amerikanske borger at deres ”gave” til finans svindlerne heller hadde blitt brukt på helse sektoren? Eller hva om man hadde redusert litt på de USD 1.000.000.000.000,- som USA har anvendt på krigføring siden 2001?

Selvsagt hadde det det, men så var det dette med hvem marionetten, Obama, og tidligere beboere av Det Hvite Hus egentlig er i tjeneste hos da.

Ser vi på de enorme summene som er notert ovenfor, så er det vel ikke til å diskuteret at president Obama gjør en utmerket job for den amerikanske ”skygge regjeringen” han tjener. Kapitalmakten som presenterte Obama som en av sine kandidater for den amerikanske velger.

For den stadig økende mengde av hjemløse og arbeidsløse amerikanere, hvor av mange sikkert satt sin lit til fyren som lovet "endringer" og bedre tider, er utsiktene imidlertid langt fra lyse. Antallet hjemløse i USA anslås nå å være mer enn 3. millioner mennesker... og antallet er raskt stigende... både barn, eldre og hele familier mister i stadig større omfang sine hjem og lander i telt og brakker i storbyenes utkant.

Vel, det helt store eufori er ikke lenger å spore blandt alle de som ”valgte” Obama, men han nyter faktisk fortsatt en oppslutning på rundt femti prosent hos befolkningen (skal vi tro ”rassmussenreports”), og med sin karisma, sin retoriske begavelse og en egnet ”falskt flag” operasjon fra tid til annen, vil han med stor sikkerhet være i stand til å få den amerikanske befolkning, NATO, FN og den vestlige verden forøvrig, til å sanksjonere minst like store overgrep som de satt i gang under tiden til hans forgjenger.

Vel-vel, som de fleste vet ligger det enorme fortjenester i krigføring, bankriser, pharmaindustri, helsevesen... et virus hysteri fra tid til annen... for ikke å nevne terrorisering av folket med skremsler om Osama bin Laden og global oppvarming... uansett om neste vinter også blir beinkald.

Eller hva sier du?

De fleste fakta rundt Irak okkupasjonen finner du HER
Totale kostnader for Irak og Afganistan finner du HER

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar