torsdag 26. november 2009

Premierminister Kevin Rudd om invandrere i Australia

Den australske premier minister, Kevin Rudd, er en mann som snakker ”rett fra leveren”, og la forleden i en tale nylig, sitt syn på innvandring til Australia og innvandrere i Australia. Et syn han deler med flertallet av den australske befolkning... og som burde være en tankevekker for nettopp Norge?

I korte trekk sier han, -”Dersom du velger å flytte til et annet land og bli en del av landet... velkommen. Men, dersom dere ønsker å endre noe i det nye landet dere ønsker å bo i... farvel.

Det er modig av en mann i en slik posisjon å tale åpent ut og la verden høre slik oppriktig mening. Negative reaksjoner fra verden forøvrig kan være betydlige, men han har vist mot og ærlighet med å tale åpent ut om sin og Australias majoritets holdning og mening.

Premierminister Kevin Rudd, som forøvrig også er leder av det australske arbeiderparti, sier følgende:

Muslimer som ønsker å leve under Islamsk Sharia lov, ble sist onsdag bedt om å forlate Australia, som et ledd i regjeringens fokusering på radikale muslimer, i et forsøk på å eliminere potensielle terror anslag.

Rudd skapte også sinne blant enkelte australske muslimer på onsdag, da han sa at han ga sin fulle oppslutning til spionbyråer som overvåker nasjonens moskeer. Han sier blant annet, -”Immigranter, ikke australiere, må løre å tilpasse seg. Slik er det og slik må det være. Jeg er trøtt av at denne nasjonen bekymrer seg om hvorvidt vi fornærmer enkelte individer eller deres kultur.
Etter terrorist angrepet på Bali, har vi observert en bølge av patriotisme blant det store flertall av den australske befolkning.
-“Den australske kultur har utviklet seg over to hundre år med kamp, forsøk og seier av millioner av kvinner og menn i en søken etter frihet.
-”Vi taler hovedsaklig engelsk i Australia, ikke spansk, libanesisk, arabisk, kinesisk, japansk, russisk, eller noe annet språk. Derfor, vil du bli en del av vårt samfunn… lær deg vårt språk... lær deg engelsk!
-“De fleste australiere tror på Gud. Dette er intet kristent, høyre orientert, politisk kampanje eller bevegelse, men et faktum. Kristne kvinner og menn, på kristent grunnlag, bygget opp denne nasjonen, noe som er vel dokumentert. Det er således høvelig å kjennetegne dette faktum (korset) på vegger i våre skoler. Dersom vår Gud anstøter deg, så foreslår jeg at du finner deg et annet sted i verden som ditt nye hjem, for Gud er en del av vår kultur.”
-”Vi vil akseptere din tro, og vil ikke stille spørsmål i den forbindelse. Alt vi ber om er at du aksepterer vår tro, og lever i harmoni og fred med oss.”
-”Dette er vår nasjon, vårt land og vårt levesett, og vi vil tillate dere enhver mulighet til å nyte godt av alt dette. Men når du er ferdig med all syting og klaging, angrep på vårt flagg og formelle løfter, vår kristne tro, vår egenart og livsform, da vil jeg på det sterkeste anbefale at dere tar fordel av en anne storartet australsk frihet... retten til å forsvinne herfra.”
-”Dersom dere ikke er fornøyd her, så forsvinn! Vi har aldri bedt om at dere skal komme hit. Det var dere som ba om å få komme hit. Derfor... aksepter det landet som dere selv har akseptert (å komme til).”

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar